Praktische leiderschapstrainingen: professioneel management

Goed leidinggeven kan jouw team tot grote hoogten stuwen. Verbeter je vaardigheden stap voor stap. Van gesprekstechnieken tot financiën en personeelszaken: zo word je een nog betere leidinggevende.

Op het gebied van leiderschap biedt Triple Blended verschillende modules aan, die samen een compleet programma vormen voor professioneel management.

1. Situationeel leidinggeven
Om effectief leiding te geven, stem je jouw stijl af op de medewerker. Een beginner stuur je immers anders aan dan een ervaren kracht. Hoe beïnvloed je je mensen zó, dat ze de resultaten boeken die jij graag ziet? Dat leer je in deze training.

2. Coachend leidinggeven
Moedig je mensen aan om nieuwe kwaliteiten te ontwikkelen. Dat is de kern van coaching. In deze training leer je hoe je het zelflerend vermogen van je mensen kunt stimuleren. 80% van de medewerkers geeft aan coaching in het werk belangrijk te vinden.

3. Gesprekstechnieken
Hoe laat je gesprekken effectief verlopen en haal je je doelen? We trainen functionerings- en beoordelingsgesprekken. Ook leer je hoe je een slechtnieuwsgesprek voert en medewerkers ontwikkelt. We leren je de belangrijkste technieken en we oefenen met voorbeelden uit jouw praktijk.

4. Ontwikkelgesprekken
Hoe werk je met een persoonlijk ontwikkelplan? De complete beoordelingscyclus komt in deze training voorbij. Je leert hoe je verwachtingen uitspreekt, en hoe je door observatie de nodige ontwikkelpunten bij je mensen ontdekt. Deze training sluit perfect aan op ‘Coachend leidinggeven’ en ‘Gesprekstechnieken’.

5. Cijfermatig management
Ga je cijfers liever uit de weg? Zonde, want door cijfers goed te lezen ga je grotere verbanden zien. En daarmee kun je effectiever actie ondernemen. In deze training leer je cijfers lezen en begrijpen. De training sluit vanaf het begin aan op jouw huidige kennisniveau rond de cijfermatige kant van je business.

6. Plannen en organiseren
Je gaat in deze training bezig met plannen in de toekomst. Welke werkzaamheden vinden wanneer plaats? En hoe organiseer je die? Daarvoor hebben we een aantal mooie tools in petto, waarmee we superpraktisch aan de slag gaan.

7. Klanten komen altijd van rechts
In lijn met het gelijknamige boek van Maria Boelens stellen we een training voor je samen waarin omgang met de klant centraal staat. Leer er als team een feestje van te maken en breng de verkopen naar een hoger niveau.

8. Train de trainer
Zelf je verkoopteam trainen? Ook daar hebben we een training voor! Je leert de belangrijkste vaardigheden van een trainer en brengt in de praktijk wat je hebt geleerd.

9. Werving en selectie
Haal de juiste mensen binnen, en je zaak begint te vliegen. Maar hoe vind je die? En hoe kom je erachter wat voor vlees je in de kuip hebt? In deze training leer je cv’s lezen en sollicitatiegesprekken voorbereiden. Je krijgt haarfijn in de gaten waar je op moet letten om de juiste mensen te selecteren.

10. Beoordelingsgesprekken
Elk jaar opnieuw je medewerkers beoordelen op hun functioneren? Ga er maar aan staan! In deze trainingen helpen we je deze gesprekken goed voor te bereiden. Je leert gedrag te observeren, feiten te verzamelen en argumenten onder woorden te brengen. Natuurlijk leer je ook gesprekstechnieken en oefenen we dit in gesprekken.

11. PDCA
Als management doelen behalen via de PDCA-cyclus? Wij leren je waar je op moet letten. Doelen SMART formuleren bijvoorbeeld, en een goede check op de gehele cyclus uitvoeren. Zo zorg je dat je weet wat er gebeurt en hoe je effectief bijstuurt.