Specialist in tuin en dier investeert in ontwikkeling van medewerkers

‘De toekomst van Welkoop ziet er mooi uit. We zijn een onderscheidende winkel met een unieke positie in het retail landschap. Goed opgeleide medewerkers en managers maken hierbij het verschil!’ Teun van Zoggel, Welkoop’s HR-manager steekt bewust veel tijd en energie in het opleiden en ontwikkelen van de medewerkers. Retailtraining spreekt met hem tijdens de laatste fase van de speciaal voor Welkoop ontwikkelde Management Leergang.

door Cick Geers

Teun van Zoggel

Maar liefst 152 vestigingen van Welkoop zijn er in ons land te vinden. Ruim negentig daarvan zijn in handen van franchise-ondernemers; de overige zestig zijn ‘eigen’ winkels, die geleid worden door managers in loondienst van Welkoop. De formule is ooit ontstaan vanuit agrarische coöperaties  en gedurende de achterliggende jaren doorontwikkeld tot een brede consumentenformule. Het assortiment in de winkels bestaat uit tuin- en diergerelateerde artikelen, aangevuld met buitenkleding, schoenen en laarzen. Binnenkort start Welkoop met een ‘dierenpunt fit & gezond’, waar bezitters van huisdieren terecht kunnen voor voedingsadvies, een gezondheidscheck of  kleine behandelingen voor hun huisdier.

‘Onderdeel van de Welkoop-formule is dat we alle vestigingen ondersteunen bij het ontwikkelen van zowel de medewerkers op de verkoopvloer, als de manager cq. ondernemer in de winkel.’, vertelt Van Zoggel. ‘Deze ontwikkeling focust zich naast vakinhoudelijke aspecten ook op de communicatie naar de klant. Bij onze ondernemers zien we dat het opleiden en ontwikkelen een belangrijke bijdrage levert aan hun bedrijfseconomische positie. De medewerkers vormen de wortels van de organisatie. Het is van groot belang dat zij een goede voedingsbodem hebben! Opleiden en trainen zijn wat ons betreft, om maar even in vakjargon te blijven, uitstekende meststoffen!, lacht de enthousiaste HR-manager.

In 2014 besloot de organisatie tot het ontwikkelen van een Management Leergang. ‘We kwamen in contact met Retailtraining en hebben hen onze wensen en ideeën voorgelegd. Wij geloven in een integrale aanpak waarbij alle aspecten van verkoop, management en ondernemerschap aan de orde moeten komen. Daarnaast vinden we het erg belangrijk dat de opleiding lang cyclisch plaatsvindt en voor iedereen toegankelijk is. Niet iedereen binnen onze organisatie beschikt immers over dezelfde achtergrond.’ Retailtraining stelde voor Welkoop vervolgens de Management Leergang samen; een ontwikkelprogramma dat meerdere jaren beslaat en volledig als maatwerk is aangeboden aan Welkoop.