Een training van Retailtraining is verkrijgbaar in drie varianten:

Gewoon goed! Een verkooptraining van twee dagdelen, met online ondersteuning in de vorm van ‘The 30 Day Challenge’. Niets meer en niets minder.

De basisvariant bestaat uit een training van twee dagdelen waarin we intensief met de deelnemers aan de slag gaan op het gebied van verkoop- en klantgerichtheid. Kenmerken van deze training: no nonsense; to-the-point lesmateriaal en een trainer die van wanten weet!

De online ondersteuning (eenvoudig via de mobiele telefoon) stimuleert de deelnemers om het geleerde in de praktijk te gaan toepassen en hier actief mee bezig te zijn. We noemen dit ‘The 30 Day Challenge’. Dit is gebaseerd op de 6 bewezen principes van gedragsverandering. Dagelijks krijgen de deelnemers, vanuit dit online platform, ondersteuning via hun smartphone. Ze ontvangen interventies zoals video’s en mini opdrachten en hen wordt gevraagd te reflecteren op hun gedrag. Deze manier van werken geeft een boost aan het borgen van een traject; iedereen krijgt immers 30 dagen de kans te oefenen met hetgeen is geleerd in de training. In de online omgeving geeft de leidinggevende feedback op het gedrag dat in de praktijk wordt waargenomen.

‘Via Retailtraining hebben onze medewerkers een training ‘verkoopvaardigheden’ kunnen volgen. Een praktisch ingesteld ontwikkelprogramma waarbij met behulp van veel praktijkvoorbeelden klantgericht gedrag gestimuleerd werd. Onze medewerkers zagen hoe het moest en, niet geheel onbelangrijk, hoe het niet moest’.

Bart van Velzen
DigiTotaal VelzArt

Gewoon goed op de werkvloer! Bij deze training breiden we de RT-basis uit met een uur coaching on the job voor iedere deelnemer. Na de verkooptraining (inclusief online ondersteuning) werken we een uur met je mee in de praktijk. Je ontvangt ter plekke tips en tricks waarmee je direct aan de slag kunt.

Wil je net even iets meer? Dan is de basisvariant uit te breiden met een uur coaching on the job! De trainer gaat samen met de deelnemer de verkoopvloer op. De deelnemer krijgt handvatten en tips om nog meer resultaat uit de klantgesprekken te halen. Deze aanpak is confronterend, maar daardoor zeer effectief. De observaties worden omgezet in tips en daarmee kan de medewerker direct aan de slag. Deze tips worden besproken met de leidinggevende zodat hij/zij hier ook op kan gaan sturen.

‘Retailtraining stelde speciaal voor de medewerkers van de winkels een verkoopvaardigheden-training samen bestaande uit trainingsavonden en coaching op de werkvloer. ‘Allemaal heel praktisch ingericht, dat werkt het beste’.

Ellen van den Broek
Welkoop Eerbeek

Gewoon goed met verdieping! Bij RT-compleet gaan we nog een stapje verder. We breiden de verkooptraining (inclusief online ondersteuning) en de coaching on the job uit met een effectieve leiderschapstraining. Hierin worden handvatten aangereikt om het geleerde in de toekomst zelf over te kunnen brengen en de medewerkers te coachen.

Onze meest uitgebreide variant is RT-compleet: twee dagdelen training, coaching on the job en als kers op de taart een effectieve leiderschapstraining. Na het volgen van deze training ben je in staat het geleerde over te brengen en je collega’s/medewerkers te coachen in hun werkzaamheden.

‘Ik weet zeker dat de training heeft op het succes van de winkels. We zien resultaat van onze inspanningen, dat maakt dat je doorgaat en elkaar blijft motiveren. Ik heb mij de vaardigheden eigen gemaakt, zodat ik als coach mijn medewerksters in de winkel kan steunen en stimuleren.’.

Agnes Kant
Outfit Mode

‘Retailtraining voorspelde vooraf omzetstijging van circa 10%;
Als je met je team de tips en technieken toepast dan kan deze aanpak dat, op termijn, zeker opleveren. Deze training is echt een aanrader!’

Peter Weenk
Welkoop Toldijk

Contact

Trainen is mensenwerk; de inhoud van al onze trainingen is daarom altijd volledig toegespitst op jouw situatie en de behoefte die jouw organisatie heeft. Het concept is gelijk; de inhoud is op maat! We gaan graag met je in gesprek om jouw training op maat vorm te geven!



Contact

Trainen is mensenwerk; de inhoud van al onze trainingen is daarom altijd volledig toegespitst op jouw situatie en de behoefte die jouw organisatie heeft. Het concept is gelijk; de inhoud is op maat! We gaan graag met je in gesprek om jouw training op maat vorm te geven!